Kurs

Hvordan fungerer et paragliderkurs?
Et paragliderkurs består av skolebakketrening, teoriundervisning, en skriflig prøve og høydeturer. Ved gjennomført kurs oppnår du paragliderlisens (pp2) som gjelder for hele verden. Senere kan du ta høyere sertifikattrinn.

Skolebakketrening
I skolebakken lærer du å kontrollere paraglideren, starte og lande den. Seinere brukes en større bakke eller avsats der du kan få noen meters høyde og gjøre enkle svinger. Denne treningen forbereder deg på høydeturene.

Teori

Teoridelen omhandler følgende emner:

Undervisningen foregår fortrinnsvis på kveldstid i ukene, eller i ikke flybare helger. Når alle leksjoner er gjennomgått, blir det avholdt en skriftlig prøve.

Høydeturer

Etter hvert som man blir fortrolig med vingen og behersker skolebakkeflygingen, blir det for de fleste et naturlig ønske å fly fra større høyder. Når instruktøren ser at alle mestrer sikker start- og landingsteknikk, starter høydeturene. Dette er flyging fra fjell, med en høydeforskjell på 250m. eller mer. Her blir du godt kjent med vingen og flyfølelsen. Du skal ha et minimum av 10 høydeturer, og gjennom et program med enkle øvelser. Viktigst er likevel treningen på start, innflyging og landing. På kurs benyttes gode startsteder og store landingsplasser.

Varighet

Pp2-utdanningen tar ca. 10-12 dager med praksis + 4-5 teorikvelder. Fordi skoleflyging krever spesielt rolige værforhold, er det imidlertid vanskelig å forutsi varigheten på kurset. Du må beregne å sette av alle helger mens kurset pågår.

Hva koster kurset?

Kurset koster 10.000 kr. Dette inkluderer:

  • leie av paraglider, seletøy og hjelm
  • lærebok, håndbok (regelverk), førstehjelpsbok og loggbok
  • teoretisk og praktisk undervisning
  • ulykkesforsikring og tredjemannsforsikring (ansvar)
  • medlemsskap i Norges Luftsportsforbund og Sørlandets paragliderklubb

Hva kreves?

Det kreves at du alltid prioriterer egen og andres sikkerhet, og utviser gode holdninger til dette både i lufta og på bakken. Ellers er alt du trenger alminnelig god fysisk form, klær for utebruk og godt fottøy med ankelstøtte (f.eks. fjellstøvler).

Velkommen til værs!

Meld din interesse ved å fylle ut skjemaet under, eller ved å sende en e-post til post@spgk.no. Husk at du også finner oss på facebook!

Navn (for- og etternavn)
e- post
Skriv inn teksten her
Skriv inn teksten her
?
Vi vil gjerne vite at du er du, og ingen andre:)
Hva lurer du på?